مسعود پزشکیان بعدازظهر امروز چهارشنبه - ۱۱ مهر ۱۴۰۳ - به منظور دیدار رسمی دو جانبه با امیر قطر و همچنین شرکت در اجلاس مجمع گفتوگوی همکاری آسیا، در رأس هیأت عالیرتبه سیاسی و اقتصادی راهی دوحه شد.
مسعود پزشکیان در نشست خبری در فرودگاه مهرآباد اظهار کرد: سفر به قطر به دعوت رسمی امیر محترم این کشور انجام میشود و مربوط به برگزاری مجمع همکاریها کشورهای آسیاست.
وی افزود: دو هدف را در این سفر پیگیری میکنیم، یکی اینکه با دولت قطر گفتوگوهایی درباره تعاملات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی داشته باشیم که به امضای تفاهماتی خواهد رسید.
رئیسجمهوری ادامه داد: هدف دوم گفتوگو درباره وضعیت منطقه است و اینکه کشورهای اسلامی به چه شکل باید با یکدیگر همکاری کنند.
پزشکیان یادآور شد: در مجمع همکاریها و گفتوگوهای آسیا با کشورهای این قاره درباره وضعیت بحرانی منطقه و جنایات اسرائیل در آن و نیز عدم پایبندی به هیچکدام از قوانین بینالمللی و در نهایت، هدف قراردادن انسانهای بیگناه و بیمارستانها و مدارس برای رسیدن به یک زبان و نگاه مشترک در بین همه کشورها گفتوگو میکنیم.
رئیسجمهوری تأکید کرد: این امر برای وادار کردن رژیم صهیونیستی به دستبردارشتن از جنایاتش است. اگر غیر از این عمل کنند، طبیعتاً عکسالعملهای سختتری خواهند دید. امیدوارم بتوانیم در نشست با امیر قطر و دیگر سران کشورها ما را به یک نگاه و زبان مشترک در این زمینه برسانند.
وی ادامه داد: وزرای خارجه کشورهای آسیایی برای حل مشکلات و مسائل امنیتی در منطقه و امضای تفاهمات جلسهای مشترک خواهند داشت که امیدوارم این نوع گفتوگوها ما را باهم به یک وحدت و انسجام برساند تا دشمنان از طمع ایجاد بلوا و شورش در خاورمیانه، مأیوس کند.
گفتنی است با توجه به سفر معاون اول رئیسجمهور به ارمنستان، اسکندر مومنی وزیر کشور، دکتر پزشکیان را در این سفر بدرقه کرد.
این سفر ۲ روزه به دعوت رسمی شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر صورت میگیرد و قرار است رئیسجمهور دیدار رسمی با امیر قطر داشته باشد.
رئیسجمهور همچنین در نشست هیأتهای عالیرتبه ۲ کشور نیز شرکت می کند و مراسم امضای اسناد همکاری مشترک میان دو کشور نیز برگزار میشود.
پزشکیان در روز دوم این سفر هم در نوزدهمین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD) شرکت و سخنرانی می کند و احتمالا دیدارهایی با برخی سران و مقامات کشورهای شرکت کننده در مجمع خواهد داشت.
مجمع گفتوگوی همکاری آسیا موسوم به ACD متشکل از ۳۵ کشور آسیایی است که بیش از ۲۰ سال است ارتقای گفتوگوی «درون آسیایی» را با هدف اجرای پروژهها و برنامههای مختلف همکاری در حوزههای اقتصادی و فرهنگی در دستور کار دارند.
پیشنهاد تشکیل مجمع گفتگوی همکاری آسیا برای اولین بار توسط نخست وزیر تایلند مطرح و این سازمان در سال ۲۰۰۲ تاسیس شد.
تهران از مهرماه ۱۴۰۲، به مدت یک سال ریاست این مجمع را برعهدهگرفته است که این تصمیم سال گذشته با حضور سفرا و دیپلماتهای کشورهای عضو در تهران گرفته شد.
نظر شما